Cuptorul cu microunde – prieten sau dușman?

0
2472

S-a încheiat, iată, cu succes, încă o campanie de colectare a aparaturii electrocasnice uzate. Aflăm din presă că recolta a fost bogată: câteva tone de aparatură veche au lăsat în casele noastre loc noilor minuni ale tehnicii care se înghesuie acum, parcă mai mult decât oricând, pe rafturi, aşteptând nerăbdătoare să dăm fuga la primul magazin de electocasnice pentru a alege: un nou televizor, un frigider, o maşină de spălat, un cuptor cu microunde supertehnologizat…

… Cuptor cu microunde? Parcă nu demult am citit câteva articole interesante legate de această minune a tehnicii care nu se refereau, însă, la supertehnologie…

Introducerea pe piaţă a cuptoarelor cu microunde a fost corelată aproape perfect cu creşterea alarmantă a carenţelor nutriţionale în lumea occidentală. Şi nu este o simplă coincidenţă! Cuptoarele cu microunde încălzesc alimentele printr-un proces de fricţiune moleculară, proces care distruge însă rapid fragilele molecule de vitamine şi fitonutrienţi care se găsesc în mod natural în alimente. Există studii care arată că prin încălzirea în cuptorul cu microunde a alimentelor de natură vegetală se pierde până la 97% din conţinutul lor nutritiv (vitamine şi alţi nutrienţi vegetali cu rol important în prevenirea bolilor, stimularea răspunsului imun şi îmbunătăţirea stării de sănătate).

De asemenea, acţiunea microundelor distruge armonia naturală a moleculelor de apă din alimente, creând la acest nivel o stare de haos energetic cu implicaţii negative asupra stării de sănătate.

Adoptarea în masă de către populaţie a cuptoarelor cu microunde coincide şi cu creşterea ratei obezităţii în rândul populaţiei ţărilor dezvoltate. Pe lângă faptul că apariţia cuptoarelor cu microunde a făcut să pară mai convenabilă alegerea unui anumit tip de alimente (în special semipreparate) care contribuie la apariţia obezităţii, prin distrugerea masivă a conţinutului nutritiv al alimentelor încălzite prin acţiunea microundelor se ajunge practic la o stare de subnutriţie asociată supraalimentării; oamenii consumă prea multe calorii şi prea puţină hrană adevărată.

Rezultatul este uşor de observat: creşterea incidenţei diabetului zaharat, cancerului, bolilor cardiovasculare, depresiei, afecţiunilor hepatice şi renale etc. S-a constatat că oamenii care folosesc zilnic cuptorul cu microunde sunt predispuşi apariţiei bolilor degenerative şi, în cele mai multe cazuri, se află într-o luptă permanentă cu kilogramele în plus.

S-a făcut nu o dată observaţia că oamenii sunt singurele fiinţe care distrug valoarea nutritivă a alimentelor înainte de a le consuma. Aşa că nu e de mirare că oamenii sunt cel mai puţin sănătoase mamifere de pe planetă!

… Tocmai aţi scăpat de vechiul cuptor cu microunde? Poate ar fi bine să vă gândiţi de două ori înainte de a da fuga la primul magazin de electrocasnice…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here